Mobirise

Sarah Daix
Psychologisch Consulent
Horse Reflected Coach

(jong)volwassenen

Mogelijke thema's: 
eigenwaarde, (zelf)vertrouwen, grenzen, depressie, burn-out, connectie met jezelf/anderen, zelfzorg...

Neem gerust ook een kijkje op mijn website www.sarahdaix.be


"Voor ieder individu is een gepaste therapie"


Ik geloof erg in maatwerk. Ieders noden zijn anders of ervaart, verwerkt op een andere manier. Sommigen hebben baat bij gesprekstherapie, anderen misschien muziek- of creatieve therapie of misschien nog iets anders. Voor mij zijn dieren steeds heilzaam geweest. Misschien in de eerste plaats omwille van hun hoog knuffelgehalte. Maar ook hun niet-oordelende houding en onvoorwaardelijkheid maken hen zo geschikt. Hierdoor mag je jezelf zijn.

Ondanks mijn jonge leeftijd, heb ik wat levenservaring en durf ik mezelf een stuk als ervaringsdeskundige te beschouwen. Jarenlang worstelde ik met een depressie en ging ik een intensief traject aan om aan mezelf te werken. Dieren zijn voor mij steeds een krachtbron geweest. Een lichtpunt, communicatiemiddel, steun, troost... Op het moment dat ik geen connectie meer had met mezelf, mijn lichaam en gevoelens, hielpen de paarden me. Coachen met paarden biedt meer dan enkel praten. Het is ook ervaren, voelen.

Mobirise

Graag wil ik samen met jou kijken naar wat jij nodig hebt. Keer op keer. Jou zien, erkennen en eren, in alles dat gezien wil worden... 

Wees welkom!

Opleiding en ervaring

Na mijn opleiding Toegepaste Psychologie (2017) aan de Thomas More hogeschool ging ik aan de slag als sociotherapeut/patiëntenbegeleider op een psychiatrische dienst voor 65-plussers. Hier komen mensen terecht met allerlei moeilijkheden (rouw, depressie, psychose, verslaving...). Met een multidisciplinair team wordt er gekeken naar de noden van de patiënt opdat deze terug kan functioneren in de maatschappij. Dit door middel van verschillende soorten therapie. Als persoonlijke begeleider ijverde ik voor een warme zorg, een persoonlijke, doch professionele aanpak.

In 2022 ronde ik mijn opleiding af tot erkend Horse Reflected Coach aan de I for horse Coaching Horse Academy in Deinze. Deze opleiding heeft me doen groeien als persoon en als hulpverlener. Vanuit het standpunt van het coachen werken we in het hier en nu, met wat er nu is. Ook gaan we ervan uit dat jij als cliënt als geen ander weet wat je nodig hebt. Het antwoord zit als het ware al in jou, maar je kan er nog niet bij. Soms zitten we nu eenmaal te dicht met onze neus op de zaken om er nog een heldere kijk op te hebben. De paarden zijn hier echter fijngevoelig voor en maken ons er graag attent op. 

In datzelfde jaar nam mijn loopbaan een nieuwe wending en werd ik casemanager zorg in een psychosociaal revalidatiecentrum. Hier tracht ik samen met de cliënt en andere hulpverleners in kaart te brengen welke psychosociale noden en welke obstakels er zijn om de stap (terug) naar werk te kunnen zetten. Ik coördineer hun verdere traject op vlak van zorg.

Bovenstaande ervaringen kleuren mijn manier van werken. Ik ijver voor een samenwerking met de cliënt vanuit gelijkwaardigheid. Het is jouw proces, jouw tempo, jouw doelen. Hierbij werk ik als facilitator en houd rekening met het gehele verhaal (holistische kijk). Soms eerder als coach, soms eerder als therapeut.

Ik ben lid van de Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten (BPC) en doe regelmatig aan intervisie. 
Levenslang leren is een idee waar ik me helemaal in kan vinden. Geregeld volg ik een bijscholing/cursus om mijn interesses te verbreden en verdiepen. Thema's die ik reeds verkende: verbindende communicatie, hoogsensitiviteit, rouw te paard, islamitische kijk op psychische stoornissen...

Mobirise Website Builder

Afspraak maken

Telefonisch

0479 52 92 04                      

E-mail

sarah.daix@hotmail.com

Afspraak mogelijk op

maandag en vrijdag

Ondernemingsnr

BE0788 436 487

Contact opnemen met Sarah

Ik ben ook te vinden op https://www.vindeentherapeut.be/therapeut/sarah-daix-zoersel.html

© Copyright 2022 Velsterhoeve, all rights reserved
Website and logo by Daix Sarah - Photos by Van Mol Marijke

HTML Website Maker